Niet Michael van Gerwen maar Gerwyn Price is na vijf speelrondes de enige ongeslagen speler in de Premier League Darts. Donderdagavond staan de Nederlander en de Welshman tegenover elkaar in Nottingham.

Van Gerwen begon het seizoen met drie overwinningen, maar verloor drie punten in de afgelopen twee weken. Tegen James Wade werd verloren en vorige week moest ‘Mighty Mike’ genoegen nemen met een punt tegen John Henderson. Price begon de competitie met een overwinning op Daryl Gurney en speelde daarna driemaal gelijk. Vorige week boekte ‘The Iceman’ zijn tweede zege tegen Mensur Suljovic.

Ondanks dat Price in zijn dertien eerdere duels met Van Gerwen nog nimmer wist te winnen, heeft de Grand Slam-kampioen het volste vertrouwen dat hij de nummer één van de wereld kan verslaan. ”Michael is weliswaar de beste darter ter wereld en de regerend wereldkampioen, maar ik weet dat ik hem goed partij kan geven en heb vertrouwen dat ik van hem kan winnen”, vertelt de voormalig rugbyer aan de PDC.

”Telkens wanneer ik in het verleden tegen Michael speelde, twijfelde ik over mijn kansen. Nu zit ik in positie waarvan ik weet dat ik kans maak. Ik ben niet bang voor hem en weet dat ik hem kan verslaan. Als Michael zijn A game haalt, dan zal ik mijn A+ game moeten laten zien.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek