Gerwyn Price gaat het in de halve eindstrijd van de Grand Slam of Darts opnemen tegen Mensur Suljovic. ‘The Iceman’ plaatste zich als tweede speler voor de halve finale door na een bloedstollende ontknoping met 16-15 van Simon Whitlock te winnen.

Whitlock miste liefst vijf matchdarts om de Welshman uit te schakelen. Eerder in de partij leidde ‘The Wizard’ met 7-3, maar langzaam vocht Price zich terug in de partij. Dit ging uiteraard gepaard met veel gejuich van de major-finalist, wat voor irritatie zorgde bij de Australiër.

De voormalig WK-finalist leek even aangeslagen en zag Price de stand gelijkmaken in de twintigste leg. Een reclamebreak bracht uitkomst voor Whitlock, die na de pauze het momentum weer terug had. ‘The Wizard’ brak de Welshman opnieuw en kwam in de 28ste leg op één leg van de zege (15-13).

De nummer zes van de wereld miste vervolgens zijn eerste twee matchdarts, waarna Price voor de rebreak zorgde via dubbel 10. In de leg daarna verkwanselde ‘The Wizard’ opnieuw twee wedstrijdpijlen en dat werd wederom via dubbel 10 afgestraft door ‘The Iceman’.

Whitlock mocht de beslissende leg beginnen en liet als eerste een goede finish staan. Zijn vijfde matchdart werd gemist, waarna Price instapte en met een 39 check-out de zege binnen sleepte.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Kwartfinale
Vrijdag 16 november (vanaf 20:00 uur)

Dimitri van den Bergh (94.28) 9-16 (98.58) Mensur Suljovic
Simon Whitlock (95.03) 15-16 (95.86) Gerwyn Price

Zaterdag 17 november (vanaf 20:00 uur)
20:15 Michael Unterbuchner v Gary Anderson
21:45 Jonny Clayton v Michael van Gerwen

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek