Met winst in de Belgian Darts Championship en een finaleplaats op het UK Open was 2020 bijzonder goed gestart voor Gerwyn Price. Door de coronacrisis kan hij die topvorm de komende weken echter niet verzilveren.

Price laat het hoofd echter niet hangen. “Ik train enorm veel de laatste dagen, eigenlijk veel meer dan tijdens het reguliere seizoen. Door het drukke schema neem ik dan liever als ik thuis ben eens een dagje vrijaf met de familie. Daarnaast mag ik me gelukkig prijzen, ik heb thuis een kleine pooltafel staan en een grote tuin waarin ik wat kan relaxen als het goed weer is”, aldus de Welshman bij pdc.tv.

“Ik kijk er heel hard naar uit om terug toernooien te gaan gooien”, aldus ‘The Iceman’. “Ik ben enorm ontgoocheld dat we momenteel ons beroep niet kunnen uitoefenen, niet alleen voor mezelf en de andere spelers, maar ook voor de fans die tickets kochten en ons niet kunnen zien spelen. We moeten echter geduldig zijn en ervoor zorgen dat iedereen gezond blijft, dat is nu het belangrijkste.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen