Vele ogen zijn donderdagavond gericht op de kraker van de vierde speelronde van de Premier League Darts tussen Gerwyn Price en Peter Wright.

De laatste twee onderlinge duels werden allebei gewonnen door Wright. In de halve eindstrijd van het WK Darts was Snakebite na een veelbesproken wedstrijd te sterk voor Price. Afgelopen weekend stonden ze in een Players Championship-finale, waarin ze beiden boven de 109 gemiddeld gooiden. De winst ging naar Wright na een schitterende 170 finish.

Volgens Price is zijn Schotse collega op dit moment de beste darter ter wereld. ”Volgens mij is hij op dit moment de beste darter. Michael (van Gerwen) zit in een mindere vorm en Peter is de beste. Daarachter zit het dichtbij elkaar.”

Het respect dat hij nu voor Wright toont, was in het verleden wellicht zijn zwakte. ”In het begin van de carrière ben je op je hoede voor de topspelers. Misschien heb ik in het verleden teveel respect getoond. Nu behoor ik zelf tot de topspelers. Als ik normale niveau haal en mijn dubbels raak, dan kan ik iedereen verslaan.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek