Gerwyn Price krijgt donderdagavond voor het eerst de mogelijkheid om voor eigen publiek zijn kunsten te vertonen. Tijdens de tweede speelronde van de Premier League Darts neemt de Welshman het in Cardiff op tegen Gary Anderson.

‘ The Iceman’ pakte vorige week bij zijn debuut een punt tegen Peter Wright. In zijn thuisland speelt Price dus wederom tegen een Schot. Anderson, nog steeds kampende met een rugblessure, verloor in Dublin met 5-7 van Michael Smith.

”Het gaat geweldig worden”, belooft Price tegenover PDC.TV. ”Ik heb rugby gespeeld met veel toeschouwers in het stadion, maar om hetzelfde te doen met darten is briljant.”

”Mijn overstap naar de dartssport is een goede beslissing geweest. Als ik goed speel, win ik. Dat is uiteraard wat ik wil doen”, klinkt het vastberaden bij Price.

”Het betekent veel voor mij dat ik in de Premier League mag spelen. Ik maakte vier jaar geleden de switch van het rugby naar het darten. Ik had niet durven dromen dat ik zo ver zou komen en in de Premier League ging spelen.”

In gesprek met Sky Sports had ‘The Iceman’ ook nog een waarschuwing voor zijn Schotse opponent. Price is niet van plan om zich in te houden met juichen. ”Sommige spelers vinden het irritant, omdat ze denken dat ik ze wil intimideren of afleiden. Als ik het juichen laat vallen, dan raakt mijn spel ook in verval. Ik ga mijn karakter voor niemand aanpassen.”

Klik hier en speel mee in het Premier League Spel 2e avond voor maar 5 euro en een minimale prijzenpot van 264 euro!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek