Raymond van Barneveld heeft na een matig verlopen UK Open een plaatsje moeten inleveren op de wereldranglijst. De vijfvoudig wereldkampioen werd ingehaald door Gerwyn Price en staat nu op de twaalfde positie.

Verdere verschuivingen in de top-16 van de PDC Order of Merit bleven uit. Jermaine Wattimena steeg drie plaatsen op de ranking dankzij het bereiken van de laatste zestien op de UK Open. ‘The Machine Gun’ is nu de nummer 35 van de wereld. Meulenkamp maakte een klein sprongetje van plek 51 naar de 48ste positie.

Verliezend finalist Corey Cadby maakte een reuzensprong op de wereldranglijst. De voormalig jeugdwereldkampioen verruilde de zeventigste plaats voor de 53ste plek. Robert Owen, halve finalist in Minehead, klom van plaats 93 naar de 71ste positie. Ook David Pallett maakte progressie en staat nu zeventigste van de wereld. Dirk van Duijvenbode behoort na zeges op Alan Norris en Adrian Lewis weer tot de mondiale top-100.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek