Gary Anderson hoeft er niet op te rekenen dat Gerwyn Price zich in gaat houden tijdens hun onderlinge confrontatie. De Schot en de Welshman treffen elkaar in Cardiff tijdens de tweede speelronde van de Premier League Darts.

Anderson heeft in het verleden al meerdere malen geklaagd over het gedrag van Price op het podium. ‘The Flying Scotsman’ ergert zich vooral aan het juichen van ‘The Iceman’.

”We spelen darts. Ik spring niet als een clown op het podium als ik een 180-score gooi. Daar zijn wij professionals voor, we hoeven niet de show te stelen”, spuwde de tweevoudig wereldkampioen in november. Eind januari deelde Anderson weer een sneer uit aan Price. De nummer vier van de wereld versloeg de voormalig rugbyer op de Masters met 10-6.

”Als je een speler met een slechte rug niet kan verslaan, dan kan je beter maar weer gaan trainen. Zo simpel is het”, schamperde Anderson in gesprek met ITV in de richting van zijn rivaal.

Tegenover Sky Sports vertelt Price dat donderdag alle remmen weer los gaan. ”Sommige spelers vinden het irritant, omdat ze denken dat ik ze wil intimideren of afleiden. Als ik het juichen laat vallen, dan raakt mijn spel ook in verval. Ik ga mijn karakter voor niemand aanpassen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek