Gerwyn Price wist zondag voor het eerst in een PDC-finale van Michael van Gerwen te winnen. In de finale van Players Championship 6 werd het 8-7 voor The Iceman.

De Welshman had eerder in de partij een 4-1 en 7-4 voorsprong, maar zag Van Gerwen terugkeren tot 7-7. De finale leek vervolgens de kant van de Nederlander op te gaan, maar Price rechtte zijn rug met een prachtige 94 finish voor de eindzege.

”Aangezien Michael de laatste leg mocht beginnen, dacht ik dat ik mijn kans vergooid had”, erkende Price na afloop. ”Ik wilde mezelf één kans verschaffen op de winst en die pakken.”

”Ik geloof oprecht dat wanneer ik mijn dubbels raak, ik mijn wedstrijdjes tegen spelers als Michael (van Gerwen, red.) en Peter (Wright, red.) ga winnen. Mijn scoringskracht is net zo goed, zo niet beter dan die van hen.”

Met een vroege titel op zak is Price tevreden met zijn start van het nieuwe seizoen. ”Ik heb dit jaar vijf toernooien gespeeld en drie finales gehaald. Het gaat voorlopig vrij aardig in 2020.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek