Gerwyn Price is het zat dat hij telkens als pispaaltje wordt gebruikt door het dartspubliek. The Iceman vindt dat de dartsbond PDC harder moet optreden tegen fans die zich niet gedragen.

De nummer vijf van de wereld heeft geen goede reputatie bij het publiek, al is hij daar zelf ook deels verantwoordelijk voor. Zo was Price de afgelopen twaalf maanden betrokken bij incidenten met Gary Anderson, James Wade en Daryl Gurney. Tijdens de World Grand Prix in Dublin werd de Welshman massaal uitgefloten en was er boegeroep te horen wanneer hij zijn pijlen naar het bord gooide.

Volgens de regerend Grand Slam-kampioen is er nu een lijn overschreden. ”Ik ben bezig aan een goed jaar, maar heb het moeilijk tijdens de televisietoernooien. Het gedrag van het publiek naar mij kan niet door de beugel”, vertelt hij aan Metro.

”Soms kan ik er mee omgaan, maar er zijn ook momenten dat ik afgeleid raak. Er is niets wat ik er aan kan doen en de PDC zou er naar moeten kijken. Vorige week werden de Engelse voetballers bijvoorbeeld racistisch bejegend in Bulgarije. De Bulgaarse fans hebben toen twee waarschuwingen gekregen, bij een derde keer zou de wedstrijd gestaakt worden.”

Zoiets zou Price ook wel in het darten geïntroduceerd willen zien. ”Misschien zou dat kunnen. Dan kan de caller het publiek een waarschuwing geven. Tijdens de World Grand Prix ging het publiek echt veel te ver.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek