Gerwyn Price, vorig jaar nog finalist op de UK Open, doorstond een thriller om de laatste acht van de ‘FA Cup of Darts ‘ te bereiken. ‘The Iceman’ had de volle negentien legs nodig om Paul Hogan van zich af te houden.

De Welshman speelde een puike partij, met onder meer tien maximale scores en een gemiddelde van ruim 101. Hogan wist echter knap bij te blijven en dwong een beslissende leg af. Price toonde hierin zijn klasse en maakte het met een 13-darter koelbloedig af.

”Paul kwam 4-1 voor, terwijl ik goed speelde”, realiseerde de tweevoudig major-finalist zich. ”Ik wist dat ik dichterbij zou komen als ik goed zou blijven spelen.”

”Zo’n wedstrijd had ik nodig en ik wist van te voren dat Paul een taaie tegenstander zou zijn. Ik ben blij dat ik zege over de streep heb kunnen trekken. Ik had op het einde nog wat over, hopelijk kan ik dat doorzetten in de kwartfinale.”

In de kwartfinale speelt de voormalig rugby-speler tegen Corey Cadby. Gary Anderson treft de regerend wereldkampioen Rob Cross. John Part neemt het op tegen Robert Owen, terwijl David Pallett de degens kruist met Steve West.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de UK Open 2018.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek