Gerwyn Price ging de Premier League Darts donderdagavond van start met een overwinning op Daryl Gurney. Daarmee doet de Welshman het nu al beter dan vorig jaar, toen hij bij zijn debuut geen één keer wist te winnen.

De Grand Slam-kampioen moest even op gang komen, maar maakte een 0-2 achterstand meer dan goed. Price brak Gurney met een 13-darter in de zesde leg en kwam via tops op 5-2. De Noord-Ier kwam terug tot 6-4, maar ‘The Iceman’ bemachtigde de overwinning met een 58 finish.

Price speelde één van zijn beste wedstrijden ooit op televisie. De nummer zeven van de wereld noteerde een gemiddelde van 104, wierp zes maximale scores en noteerde een prima finishpercentage van 44 procent.

”Vorig jaar was de Premier League een teleurstellende ervaring voor mij. Dit seizoen had ik een goede start nodig”, reageerde Price na zijn zege op de Noord-Ier.

”Ik ben enorm trots op mezelf. Ondanks alle ophef van de laatste weken en het gebrek aan support vanuit het publiek, heb ik goed gespeeld. Hopelijk is dit het begin van een goede competitie voor mij.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek