Gerwyn Price heeft zich uitgesproken over de haast vijandelijke ontvangsten die hij van het publiek krijgt bij toernooien. Door wat incidentjes is ‘The Iceman’ doorgaans niet erg geliefd bij de toeschouwers.

Zijn populariteit daalde nog verder omlaag nadat hij Gary Anderson versloeg in een verhitte finale van de Grand Slam of Darts. Dit jaar is Price zijn imago iets aan het oppoetsen, te meer omdat zijn prestaties ook prima in orde zijn. Hij maakte een prima indruk tijdens de Premier League Darts en won dit seizoen al twee titels op de Pro Tour.

In een interview met Live Darts zegt de Welshman dat hij niks aan zijn karakter heeft veranderd. ”De fans zien hoe ik echt ben. Dat is altijd al zo geweest, vanaf het begin van mijn dartscarrière.”

”Doordat mensen met elkaar praten, krijgen ze soms een andere indruk van mij. Mijn karakter is altijd hetzelfde gebleven en zal ook nooit veranderen. Zo ben ik nu eenmaal. Ik ben geen slecht mens. Gewoon een degelijke darter die probeert z’n brood te verdienen met deze sport.”

Beroep

Zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts leverde Price een boete van 21.500 pond op. De nummer zeven van de wereld ging niet akkoord met de schikking en het beroep loopt momenteel nog steeds. ‘The Iceman’ houdt zich echter niet meer bezig met deze zaak.

”Ik heb het achter mij gelaten. Het is in handen van mijn advocaat, tevens een goede vriend van mij. Hij vertelt mij niks over wat er gaande is. Pas wanneer ik iets echt moet weten, dan contacteert hij mij.”

”Dat zorgt ervoor dat ik vooral bezig ben met darten, dat is de beste manier om er mee om te gaan. Zodra de zaak rond is, ga ik het pas afhandelen.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek