Gerwyn Price was donderdagavond – niet voor het eerst – betrokken bij een opstootje. ‘The Iceman’ kreeg het aan de stok met tegenstander Daryl Gurney.

Het incident vond plaats na hun onderlinge confrontatie, die in een 7-7 gelijkspel eindigde. Gurney vierde dit gewonnen punt uitbundig en wees met een geïrriteerde vinger naar Price. ‘Superchin’ had zich tijdens het duel geërgerd aan de Welshman, zo bleek na afloop. De Grand Slam-kampioen was zich van geen kwaad bewust en ging de discussie aan met de Noord-Ier. De gemoederen moesten uiteindelijk door beveiligers gesust worden.

”Hij ergerde zich aan het feit dat ik mijzelf oppepte. Dat doe ik ook, maar niet als hij aan het gooien is”, zei Price na afloop in gesprek met Unibet.

De darter uit Wales heeft het vermoeden dat collega-darters hem bewust provoceren om hem een schorsing aan te smeren. ”Ze proberen mij een beetje uit de tent te lokken, omdat ik in mijn proeftijd zit. Ze hopen dan dat ik een schorsing krijg. Dat gaat niet lukken. Ik heb zijn hand geschud. Dat was het.”

Price kreeg van de DRA (tuchtcommissie ) een boete van 21.500 Britse ponden voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts. Daarnaast kreeg de nummer zeven van de wereld een voorwaardelijke schorsing van drie maanden met een proeftijd van een half jaar. ‘The Iceman’ liet afgelopen maand weten in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek