Gerwyn Price lijkt de aanstichter te zijn van de aangescherpte regels bij de DRA, de tuchtcommissie die gebruikt wordt door de PDC.

Zo wordt er strenger toegezien op gedrag van spelers op het podium. Price is één van de spelers die moet oppassen. De DRA legde hem onlangs al een boete op van 21.500 pond voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts.

De Welshman voelt zich persoonlijk aangevallen door de sanctie, zo vertelt ‘The Iceman’ in een interview met Sporting Life. ”Een boete van 21.500 pond leert mij dat ik niet mag juichen. Wat kan ik doen? Ik mag niet juichen, dus ik moet nu mijn B Game spelen. Net als op de Masters en daar was ik niet mezelf.”

Price vindt dat de DRA eerder in had moeten grijpen. ”Als ik bepaalde dingen niet mag doen, dan hadden ze dat in de regels moeten zetten. Dat was eerst niet het geval, nu wel, maar dat is wel een beetje laat.”

Dat het gedrag van de Grand Slam-kampioen hem op kritiek komt te staan, vindt Price geen probleem. Hij wijst er wel op dat hij geen intenties heeft om collega-darters te intimideren.

”Iedereen heeft zijn eigen mening over mij, en dat mag ook. Op televisie kom ik wellicht anders over dan ik in werkelijkheid ben. Ik ben wie ik ben. Ik ben geen valsspeler en ik probeer mijn tegenstanders niet te intimideren. Mijn doel is om het beste uit mezelf te halen en dat ga ik blijven doen”, aldus de nummer zes van de wereld.

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek