Gerwyn Price bleef op de openingsavond van de Premier League op een 6-6 gelijkspel steken tegen Rob Cross. De Welshman heeft als doel minstens de halve finales halen en kijkt zelfs al verder vooruit.

Voor Price werd het een bijzonder druk begin van 2020 met demonstratietoernooien in Nederland en Duitsland, deelname aan de Masters en de start van de Premier League. “Het vele reizen is soms wel vervelend, je bent amper thuis en ziet je familie weinig. Eigenlijk is het darten zelf nog het makkelijkste, al de verplaatsingen die erbij komen kijken zijn slopend”, vertelt de oud-rugbyer in gesprek met Tungsten Tales.

‘The Iceman’ heeft enkele grote doelstellingen voor dit jaar. “Allereerst wil ik het goed doen op de Players Championship toernooien en de Euro Tours. Door goede resultaten daar blijf je immers verzekerd van deelname aan de grote tv-toernooien. Daarnaast wil ik ook in die tv-toernooien zelf goed presteren, zeker een derde opeenvolgende zege in de Grand Slam of Darts staat bovenaan mijn verlanglijstje. In de Premier League wil ik dit jaar ook een stapje verder gaan dan vorig jaar toen ik nipt de play-offs miste.”

Price kwam ook nog even terug op zijn uitschakeling in de halve finales tegen Peter Wright op het voorbije WK. “Dat was toch een grote teleurstelling. Ik ging het WK in als één van de favorieten en als je het dan niet helemaal kan waarmaken doet dat pijn. Ik had het eerder al over mijn prioriteiten dit jaar, wel voeg het WK maar toe aan dat lijstje.”

Tags:

Author: Bram Coenen