Half november kunnen Nederlandse speelsters proberen om zich via een Ladies Qualifier te plaatsen voor het WK Darts bij de PDC in Londen. Één van de deelneemsters is Sharon Prins.

Een groot deel van de bekende speelsters heeft inmiddels aangegeven mee te doen aan de Ladies Qualifier. De Britse dames hebben een eigen kwalificatietoernooi in Engeland. De rest van de wereld wordt op 17 november in Düsseldorf verwacht. Onder meer Anastasia Dobromyslova en Corrine Hammond worden tot de concurrenten van Prins gerekend.

De Nederlandse heeft niet getwijfeld over haar deelname, zo vertelt ze aan WOS.nl. ”Uiteraard ga ik daar aan meedoen. Het is voor het eerst dat ze dit doen en ik wil graag proberen dat ticket te bemachtigen,” aldus Prins.

Het is nog niet bekend hoeveel speelsters gaan strijden om het WK-ticket. ‘The Raging Angel’ weet dus nog niet hoeveel concurrenten zij kan verwachten in Düsseldorf.

”Iedereen mag zich inschrijven, maar er is nog geen lijst bekend. Het kan zomaar zijn dat er maar veertig dames zijn, maar ook vierhonderd dames.”

Foto: Finder Darts Masters

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek