Het Pro Tour-weekend in Barnsley heeft tot weinig veranderingen geleid op de wereldranglijst. Gary Anderson won twee titels, maar zijn achterstand op Rob Cross was te groot om een positie progressie te boeken.

Darren Webster steeg wel op de PDC Order of Merit. ‘The Demolition Man’ haalde tweemaal de laatste zestien tijdens het Pro Tour-weekend en achterhaalde daardoor Jelle Klaasen op de wereldranglijst.

Stephen Bunting passeerde Steve Beaton en is nu de nummer 22 op de ranking. Justin Pipe verloor een plek aan Cristo Reyes. De Spanjaard staat nu op de dertigste plaats.

Michael van Gerwen heeft nog steeds een ruime voorsprong op naaste belagers Peter Wright, Rob Cross en Gary Anderson. Raymond van Barneveld is op plek twaalf de tweede beste Nederlander. Benito van de Pas (14) en Jelle Klaasen (18) hebben momenteel een positie bij de mondiale top-20. Vincent van der Voort (34), Jermaine Wattimena (35), Christian Kist (37), Jan Dekker (44), Ron Meulenkamp (48) en Jeffrey de Graaf (53) behoren tot de 64 beste spelers ter wereld.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek