De komende weken worden steeds meer deelnemers voor het WK Darts 2020 bekend. Zo worden over de hele wereld diverse kwalificatietoernooien gespeeld om te bepalen welke spelers naar Alexandra Palace mogen.

Inmiddels zijn zeven van deze internationale kwalificatiespelers bekend. Lourence Ilagan, Paul Lim, Noel Malicdem en Yuki Yamada pakten een startplek via de Aziatische Tour. Danny Baggish en Seigo Asada wisten respectievelijk het Noord-Amerikaans en Japans WK-kwalificatietoernooi te winnen. Darin Young en Matt Campbell plaatsten zich voor het WK Darts via de Noord-Amerikaanse CDC Tour.

In september worden drie internationale qualifiers bekend. Op 21 september beginnen kwalificatietoernooien in Oost-Europa en India. Op 29 september wordt het laatste Challenge Tour-toernooi van het seizoen afgewerkt en de rankingwinnaar mag ook meedoen aan het wereldkampioenschap.

Tijdens de World Grand Prix wordt traditiegetrouw de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay afgewerkt. De finalisten voor dit toernooi zijn al bekend en zij gaan strijden om een extra Ierse deelnemer op het WK. Op 13 oktober wordt de winnaar van de Australische DPA Tour bekend, terwijl op 19 oktober WK-kwalificatietoernooien in Ávila (Spanje) en Leeuwarden op het programma staan. Een week later worden kwalificatietoernooien Moskou, Kaapstad, Barrack Heights (Australië) en China gespeeld.

De laatste kwalificatietoernooien worden in november afgewerkt. Bovendien staan de laatste toernooien op de PDC Nordic & Baltic Tour en de Development Tour dan op het programma. Kwalificatietoernooien vinden plaats in Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Brazilië, Duitsland en Wigan.

Foto: PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek