We zijn inmiddels aanbeland op de slotdag van een historische UK Open. Het toernooi wordt achter gesloten deuren gespeeld, nadat het parkbeheer de locatie voor bezoekers sloot vanwege de bizarre weersomstandigheden.

De UK Open krijgt daarnaast ook een nieuwe winnaar op de erelijst. Michael van Gerwen en Peter Wright werden namelijk afgelopen vrijdag al uitgeschakeld. Voormalig kampioen James Wade verloor zaterdag in de vierde ronde van David Pallett.

De topfavorieten voor de eindzege zijn Gary Anderson en Rob Cross. Het lot koppelde de nummers drie en vier van de wereldranglijst echter tegenover elkaar in de kwartfinale.

Drievoudig wereldkampioen John Part liet voor het eerst in jaren weer eens van zich spreken en staat ook bij de laatste acht. ‘Darth Maple’ neemt het op tegen Robert Owen. De Welshman verraste Ian White zaterdagavond in de vierde ronde.

De sessie wordt geopend door een kwartfinale tussen twee Engelsen: Pallett en Steve West. De sessie wordt afgesloten door Corey Cadby en Gerwyn Price.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de UK Open 2018.

UK Open 2018
Vijfde ronde

John Part 10-8 Mervyn King
Gerwyn Price 10-9 Paul Hogan
Gary Anderson 10-6 Jermaine Wattimena
Rob Cross 10-3 Krzysztof Ratajski
Robert Owen 10-7 Ian White
Steve West 10-9 Michael Smith
David Pallett 10-7 Kim Huybrechts
Corey Cadby 10-7 Chris Dobey

Zondag 4 maart
Middagsessie (vanaf 13:45 uur)
Kwartfinale

David Pallett v Steve West
John Part v Robert Owen
Corey Cadby v Gerwyn Price
Gary Anderson v Rob Cross
Best of 19 legs

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek