De tien darters van de Premier League Darts zijn donderdagavond in Nottingham voor de zevende speelronde van de competitie. De twee Nederlandse deelnemers komen tijdens de laatste twee partijen in actie.

De avond wordt geopend door twee spelers die vorige week een gevoelige nederlaag leden. Michael Smith liep tegen zijn eerste verlies aan, en dat terwijl hij 5-3 voor stond tegen Rob Cross. Peter Wright kreeg met 7-1 een pak slaag van Mensur Suljovic.

Daryl Gurney gaat tegen Simon Whitlock op zoek naar zijn eerste overwinning in de competitie. ‘The Wizard’ begon sterk met drie overwinningen, maar verloor zijn laatste twee duels. Gurney speelde driemaal gelijk.

Michael van Gerwen kruist de degens met Gerwyn Price. ‘Mighty Mike’ nam vorige week de koppositie over van Smith en zal vastbesloten zijn om deze niet meer uit handen te geven. Price is net als Gurney nog zonder overwinning.

Raymond van Barneveld sluit de avond af tegen Gary Anderson. Op de ranglijst ontlopen zij elkaar niet veel. ‘Barney’ staat vijfde met vijf punten, terwijl Anderson maar één punt minder heeft. Bij een overwinning voor Van Barneveld, is de Nederlander nagenoeg zeker van deelname aan de tweede seizoenshelft.

Bekijk hier de stand in de Premier League Darts.

Premier League Darts 2018
Zevende speelronde – 15 maart 2018
Motorpoint Arena, Nottingham
Michael Smith v Peter Wright
Simon Whitlock v Daryl Gurney
Mensur Suljovic v Rob Cross
Gerwyn Price v Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld v Gary Anderson

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek