Chuck Puleo is één van de spelers die de dienst uitmaakt op de CDC Tour. Dit is het circuit voor spelers uit Noord-Amerika, waarbij ook deelname voor het WK Darts bij de PDC is te verdienen.

Sinds dit jaar wordt de CDC-ranking ook gebruikt bij de selectie voor de World Cup of Darts. Puleo verdiende op deze manier zijn selectie voor het Amerikaanse team. Hij gaat spelen met oudgediende Darin Young. De Verenigde Staten van Amerika treffen het ongeplaatste China in de eerste ronde.

Puleo gaat zijn debuut maken op het WK voor landenteams en heeft hier veel zin in, zo vertelt hij aan Tom Sports Journo. ”Ik kijk er naar uit om voor Amerika uit te komen en mijn land te vertegenwoordigen.”

”Ik heb nu wat ervaring opgedaan. Allereerst meegedaan aan de Q-School en tevens wat toernooien gespeeld op de Challenge Tour. Het meedoen aan dat soort toernooien zorgt ervoor dat je zelf beter wordt.”

”Wat betreft de World Cup, uiteraard is het koppelformat anders. We zijn allemaal ritme gewend, dus het wordt lastig omdat je telkens drie beurten moet wachten. Maar daarnaast speel je voor je land, dan komt er een extra mentale kracht vrij. Ik vind het makkelijker om voor mijn land te presteren dan voor mezelf.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek