Nog twaalf PDC-toernooien en dan is het deelnemersveld voor de World Matchplay compleet. Tot aan de cut-off voor dit toernooi worden nog zes Players Championship-toernooien en zes Euro Tour-evenementen afgewerkt.

Ondanks dat er de komende weken nog veel toernooien gespeeld worden, is de kans heel groot dat er minimaal drie Nederlandse deelnemers in actie komen op de World Matchplay. Michael van Gerwen is al zeker van deelname, terwijl Danny Noppert en Jermaine Wattimena op dit moment in de top-16 van de geschoonde Pro Tour-ranking staan. Zij hebben nog een paar duizend pond nodig om definitief veilig te zijn.

Voor Noppert zou dat een debuut betekenen op de World Matchplay. Datzelfde geldt voor Glen Durrant, die in januari de overstap maakte van de BDO naar de PDC. De drievoudig Lakeside-kampioen heeft nog maar een paar duizend pond nodig om zeker te zijn van kwalificatie. Ricky Evans en Krzysztof Ratajski zijn sowieso al zeker van een debuut in Blackpool, evenals UK Open-kampioen Nathan Aspinall.

Max Hopp zou momenteel de enige Duitse deelnemer zijn op de World Matchplay. Gabriel Clemens en Martin Schindler zijn door hun mindere prestaties van de afgelopen weken uit het voorlopige deelnemersveld gevallen. Ryan Searle en Ross Smith staan momenteel ook aan de goede kant van de streep. De Engelsen speelden nog nimmer op de World Matchplay.

Bekende namen als Jeffrey de Zwaan, Chris Dobey, Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp, Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts bivakkeren nu buiten de kwalificatieplekken, maar zitten nog volop in de race om zich te plaatsen voor dit toernooi.

De World Matchplay staat dit jaar van 20 tot en met 28 juli op het programma. Gary Anderson is de titelverdediger, nadat hij vorig seizoen na een thriller afrekende met Mensur Suljovic in de finale.

Author: Pieter Verbeek