Door de goede resultaten van Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort afgelopen weekend tijdens de Pro Tour-toernooien is de kans op meer Nederlandse deelnemers tijdens de World Matchplay toegenomen.

Van der Voort was tijdens de Players Championship-toernooien in Wigan de constantste speler met twee kwartfinales. Daarmee verdiende de Noord-Hollander 4500 pond voor de ranking. Van der Voort, die vorig jaar deelname aan de World Matchplay misliep, staat nu in prijzengeld gelijk met Mervyn King, die virtueel als laatste speler geplaatst is voor dit toernooi.

Van Barneveld deed afgelopen weekend ook goede zaken door een finale te halen. Hierdoor mag de 51-jarige Hagenaar voorzichtig aan een laatste World Matchplay-deelname denken. De finaleplek leverde zesduizend pond op, maar de achterstand is nog steeds 7500 pond. Van Barneveld heeft nog een aantal goede prestaties nodig op de Pro Tour om naar Blackpool te mogen.

Alleen Van Gerwen op dit moment zeker

Michael van Gerwen is op dit moment de enige Nederlander die zeker is van deelname aan de World Matchplay. Danny Noppert en Jermaine Wattimena staan op dit moment in de top-16 van de geschoonde Pro Tour-ranking. Naar verwachting hebben spelers eind juni 35.000 pond nodig om kwalificatie voor het toernooi in Blackpool af te dwingen.

Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen, Jeffrey de Zwaan en Jan Dekker zijn voorlopig niet virtueel geplaatst maar staan wel in de buurt van de kwalificatieplekken. Meulenkamp behaalde in Wigan één kwartfinaleplek en staat momenteel achttiende op de geschoonde Pro Tour-ranking.

Tot aan de cut-off voor de World Matchplay worden nog tien Players Championship-evenementen en negen Euro Tour-toernooien afgewerkt.

De World Matchplay staat dit jaar van 20 tot en met 28 juli op het programma. Gary Anderson is de titelverdediger, nadat hij vorig seizoen na een thriller afrekende met Mensur Suljovic in de finale.

Foto: Burton DeWitt/@bsd987

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek