Hoewel het door de coronacrisis nog onzeker is hoeveel toernooien er nog tot aan de World Grand Prix worden gespeeld, werpt Dartsnieuws een blik op de kwalificatieranking voor dit toernooi.

Het unieke dubbel-in dubbel-uit toernooi staat dit jaar van 4 tot en met 10 oktober op de planning. Michael van Gerwen is de titelverdediger in Dublin. De nummer één van de wereld won vorig jaar van Dave Chisnall in de finale. Van Gerwen zegevierde eerder op de World Grand Prix in 2012, 2014, 2016 en 2018.

De Vlijmenaar is vooralsnog de enige Nederlander die zich via de wereldranglijst heeft geplaatst voor de World Grand Prix. Via de Pro Tour-ranking behoren Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan tot het virtuele deelnemersveld.

Naast de top-16 van de wereldranglijst wordt namelijk ook de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit uitgenodigd voor dit evenement. Zo staat bijvoorbeeld Maik Kuivenhoven op deze ranglijst op een negentiende plek. De Zuid-Hollander kende een goede start van zijn tweede Tour Card-jaar en mag zachtjes dromen van een debuut op dit toernooi.

Stats: @eamiddelkoop

Author: Pieter Verbeek