Martijn Kleermaker, Sharon Prins, Kevin Harms, Ricardo Hermans, Jurjen van der Velde, Lerena Rietbergen en Pim van Bijnen mogen zich een jaar lang Nederlands Ranking kampioen noemen! Over het gehele seizoen genomen waren zij de beste en zijn dus de terechte kampioenen geworden.

De afsluitende ranking was vandaag in sporthal de Corlaer en werd door de NDB zelf georganiseerd. In totaal gingen 56 heren A, 82 heren B, 51 dames, 25 paradarters, 63 junioren, 14 meisjes en 27 aspiranten de strijd met elkaar aan.

Senioren:
Bij de heren werden we getrakteerd op een aantal schitterende wedstrijden en zagen we rankingaanvoerder Martijn Kleermaker in de kwartfinale verliezen van Nico van Os. Desalnietemin mocht Kleermaker aan het einde van de dag de rankingbeker omhoog houden. De finale ging uiteindelijk verrassend tussen Nico van Os en Steven van Leijen. Van Os versloeg naast Kleermaker ook Willem Mandigers (halve finale), van Leijen bleek sterker dan Hendrik Tooren (kwartfinale) en Arie van den Heuvel (halve finale). Nico van Os was vandaag niet te verslaan, hij won de finale met 2-0 in sets.

Bij de dames trad Aileen de Graaf in de finale aan tegen Sharon Prins die inmiddels al rankingkampioene was geworden. De Graaf versloeg onderweg onder andere Anca Zijlstra (halve finale) en Yvon Graus (kwartfinale). Prins won o.a. van Vanessa Zuidema (kwartfinale) en Astrid Trouwborst (halve finale). Uiteindelijk speelden beide dames een mooie finale die met 4-3 werd gewonnen door de Sharon Prins. Bij de heren B wist Kevin Harms de finale te winnen van Jitse van der Wal (4-3)..

Bij de paradarters ging Cliff Ruiter met de winst aan de haal die zijn goede vorm dus doorzet. Het mocht echter niet baten voor Ricardo Hermans die zich een jaar en de eerste paradarts rankingkampioen mag noemen!

De sheets vind je via de onderstaande links:
Heren A
Heren B
Dames
Paradarters

Junioren:
Bij de junioren zagen we Ramon Leferink en Jurjen van der Velde terug in de finale. Een absolute kraker om te bepalen wie rankingkampoen zou worden. Beide spelers maakten er een mooie wedstrijd van maar het was van der Velde die net iets scherper was en won met 4-1. Een bewijs van zijn goede vorm aangezien hij tijdens het ingooien een 9 darter wist te gooien! Bij de meisjes won Layla Brussel vandaag, zij versloeg Rosanne van der Velde met 3-0 in de finale. Het leverde Layla niet genoeg punten op Lerena van haar Ranking kampioenschap af te houden. De aspirantenfinale wist Pim van Bijnen opnieuw te winnen, hij versloeg Roy vd Berg met 3-1.

De sheets vind je via de onderstaande links:
Junioren
Aspiranten
Meisjes

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek