Krzysztof Ratajski is door zijn twee eindzeges van afgelopen weekend de top-64 van de wereldranglijst binnen geschoten. De Pool steeg van de 71ste plaats naar de zestigste positie.

Ratajski staat nu pal achter Jeffrey de Graaf (58) en Danny Noppert (59). Laatstgenoemde krijgt komend weekend echter de kans om weer uit te lopen op ‘The Polish Eagle’, aangezien Ratajski zich niet heeft geplaatst voor het EK Darts en Noppert wel.

De top van de wereldranglijst bleef ongewijzigd. Michael van Gerwen leidt de wereldranglijst met 1.652.500 pond, gevolgd door Peter Wright met bijna een miljoen minder. Rob Cross staat op de derde plaats met 720.750 pond en houdt daarmee Gary Anderson en Daryl Gurney achter zich.

Michael Smith steeg wel een plekje en is nu de nummer zeven van de wereld, een evenaring van zijn hoogste positie ooit op de PDC Order of Merit. Het gat naar nummer zes Mensur Suljovic is nog wel bijna een ton aan prijzengeld. Simon Whitlock, James Wade en Dave Chisnall maken de top-10 compleet.

Raymond van Barneveld (14) en Jelle Klaasen (20) behielden hun plek bij twintig beste darters ter wereld. Benito van de Pas (28), Jermaine Wattimena (30), Vincent van der Voort (36), Christian Kist (43), Jan Dekker (44), Ron Meulenkamp (46) en Jeffrey de Zwaan (47) zijn de andere Nederlandse spelers in de top-64 van de wereldranglijst.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek