Krzysztof Ratajski was zondag de gevierde man door Players Championship 4 op zijn naam te schrijven. Het was alweer de zevende PDC-titel voor de Polish Eagle.

De Pool was in de finale met 8-7 te sterk voor Ian White. Ratajski was een leg eerder al op weg naar de zege, maar met een knappe 155 finish wist White een beslissende leg af te dwingen. The Diamond mocht die leg beginnen, maar de winst ging alsnog naar zijn Poolse opponent.

”Die 155 finish van Ian kwam op een verschrikkelijk moment voor mij. Dat maakte het enorm moeilijk”, zo doelde de Poolse darter op de uiterste krachtinspanning van White om de wedstrijd te verlengen.

”Tijdens dit toernooi heb ik een aantal keren geluk gehad. Ik heb een aantal keren 6-5 gewonnen en tweemaal wedstrijdpijlen overleefd. Maar vervolgens gooi ik goed en win ik met gemiddeldes van boven de honderd.”

Sinds de start van dit seizoen speelt Ratajski met nieuwe pijlen van zijn fabrikant BULL’S Germany. ”Ik voel me er erg comfortabel mee. Hopelijk wordt dit mijn beste seizoen. Vorig jaar was briljant, maar ik hoop dat dit jaar nog beter wordt.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek