Krzysztof Ratajski zorgde zondag voor een enorme stunt door als eerste Oost-Europeaan een Pro Tour-toernooi te winnen. De Pool versloeg Daryl Gurney in de finale van UK Open Qualifier 6 met 6-4.

Voorafgaand aan het laatste kwalificatietoernooi maakte Ratajski al indruk met onder meer twee kwartfinales. Zondag was ‘The Polish Eagle’ helemaal op dreef.

Naast Gurney werden toppers als Corey Cadby, Ian White en regerend wereldkampioen Rob Cross verslagen op weg naar de finale. Tijdens het gehele kwalificatiecyclus wist hij ook Adrian Lewis, Benito van de Pas, en Raymond van Barneveld (2x) te verrassen.

De 41-jarige Pool is de komende tijd echter niet meer op het Pro Tour-circuit te zien. Ratajski wist op de Q-School namelijk geen Tour Card te winnen.

”Dit voelt geweldig”, liet een uitzinnige Ratajski weten. ”Ik heb geen Tour Card en dan zo’n toernooi winnen is fantastisch.”

”Ik voelde mij heel erg goed op de Q-School, maar liep een Tour Card mis op één wedstrijd. Elf punten was genoeg geweest, ik had er tien verzameld.”

”Gedurende de twee UK Open Qualifiers voelde ik dat ik erg goed aan het spelen was. Het is jammer dat ik geen Tour Card heb. Ik ga proberen mijn best te doen op de UK Open en de Euro Tour-toernooien.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek