Raymond Smith is ervan overtuigd dat de World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland positieve gevolgen heeft voor het darten in Down Under.

De Australiër maakte afgelopen weekend in Melbourne zijn debuut op de World Series. Aankomend weekend doet Smith mee tijdens de Brisbane Darts Masters.

Smith, drievoudig winnaar op de DPA Tour, denkt dat de World Series helpen om het niveau van de Oceanische spelers hoger te brengen. ”Acht lokale spelers mogen telkens een poging wagen op een televisietoernooi. Tijdens de drie World Series-toernooien hebben veertien verschillende Oceanische spelers kwalificatie afgedwongen.”

”Het niveau stijgt enorm hier. Ik moet mijn eigen spel verbeteren, omdat de rest ook beter wordt. Mensen zien deze toernooien op televisie, dat is geweldig voor de ontwikkeling van de sport.”

De 38-jarige darter uit Brisbane speelde in Melbourne tegen Michael van Gerwen in de eerste ronde. Smith was kansloos met 6-1, maar is wel een ervaring rijker geworden.

”Ik gooide twee maximale scores in één leg, maar kreeg niet eens een kans op de dubbel. Er was niks aan te doen. Gewoon weglopen en blijven lachen, dat is het enige. Ik was niet goed genoeg, maar heb er wel van genoten.”

”Daarna heb ik drie keer zoveel getraind, het gaf extra motivatie. Ik wil mij niet weg laten spelen, ik wil graag een goed resultaat neerzetten”, besloot Smith.

Tags:

Author: Pieter Verbeek