In de afgelopen jaren speelden Lisa Ashton en Fallon Sherrock enkele Challenge Tour-toernooien bij de PDC. Ook Lorraine Winstanley overwoog mee te doen aan de PDC Challenge Tour, maar een regelwijziging gooit roet in het eten.

Per ingang van het nieuwe dartsseizoen moeten spelers aan de Q-School mee hebben gedaan om in aanmerking te komen voor deelname aan de Challenge Tour. Het Challenge Tour-lidmaatschap is vanaf 2018 afgeschaft. BDO-spelers kunnen de kwalificatieroute voor Lakeside dus niet meer combineren met het spelen van de Challenge Tour.

”Ik had graag een poging gewaagd op de Challenge Tour”, zegt Winstanley in een interview met Dartsnews.com. ”Als de regels niet waren veranderd, had ik het wellicht een kans gegeven.”

Waar de deur voor Lorraine Winstanley voorlopig is dichtgegooid, keert echtgenoot Dean Winstanley mogelijk terug op het dartscircuit. ‘Over The Top’ zat in 2017 een schorsing van zes maanden uit en kampte tevens met een schouderblessure.

”Dean is een tijdje uit het dartscircuit gestopt en daarvan genoten. Maar het zou goed kunnen zijn dat Dean binnenkort terugkeert op competitief niveau”, zegt de 42-jarige Engelse.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek