Raymond van Barneveld en Phil Taylor hebben het onlangs opnieuw tegen elkaar opgenomen in een online-wedstrijd. Donderdagavond wordt het duel uitgezonden.

De online-klassieker tussen Van Barneveld en Taylor wordt vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op het YouTube-kanaal van Target Darts. Deze stream zal donderdagavond ook op Dartsnieuws te zien zijn.

Er wordt gespeeld over een format van best of 21 legs. In tegenstelling tot bij hun vorige krachtmeting wordt er dit keer gespeeld op een steeltip-bord. In april troffen Barney en The Power elkaar via een elektronisch bord. Het bord van dartsleverancier Target was voorzien van een ingebouwde webcam en microfoon, waardoor spelers elkaar konden zien. Deze historische ontmoeting werd na een beslissende leg gewonnen door Van Barneveld.

Daarbij werd flink wat geld opgehaald voor de Engelse gezondheidszorg. Door vijftien 180’ers werd er liefst 15.000 pond verdiend voor de NHS. In navolging van deze partij speelde Taylor ook een charity match tegen Mikuru Suzuki en Fallon Sherrock.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek