James Richardson hoopt zijn succesvolle seizoen in stijl te eindigen. Richardson, bekend van zijn 3-0 overwinning op Raymond van Barneveld op het WK Darts in 2012, heeft zich voor drie majors geplaatst.

Voor het tweede jaar op rij doet Richardson mee aan het European Championship, terwijl in november een debuut op de Players Championship Finals wacht. In december doet de Engelsman voor de derde keer mee aan het PDC World Darts Championship.

Donderdag begint voor ‘Ruthless’ het EK Darts. In de eerste ronde staat Richardson tegenover voormalig winnaar Simon Whitlock. In een interview met zijn lokale krant, blikt Richardson vooruit op het European Championship.

”Ik ben al het hele jaar constant” vertelt Richardson over zijn prestaties aan Northamptonshire Telegraph. ”Ik geloof in mezelf en heb veel zelfvertrouwen. Ik ben van darts gewisseld eerder dit jaar en dat heeft zich uitbetaald.”

”Ik ben voor niemand bang en speel gewoon mijn eigen spelletje, dat werkt het beste voor mij. Ik heb me eerder dit jaar voor de UK Open geplaatst, dus ik heb vier majors bereikt dit jaar. Ik kan wel stellen dat dit jaar het hoogtepunt uit mijn carrière is.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek