Nathan Aspinall is dé dartsrevelatie van de afgelopen maanden, maar het scheelde weinig of ‘The Asp’ had zijn pijlen vorig jaar aan de wilgen moeten hangen.

Zo’n tien maanden geleden had Aspinall geen geld meer over om aan dartstoernooien mee te doen. De regerend UK Open-kampioen moest zich terugtrekken van twee Pro Tour-toernooien, maar zijn manager hielp hem uit de brand.

“Het risico dat ik heb genomen was enorm. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie”, vertelt Aspinall in gesprek met de PDC. “Halverwege het vorige jaar had ik bijna geen geld meer over. Ik had zelfs moeite om mijn reizen naar toernooien te maken.”

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Gered door manager

De opmars van Aspinall begon vorig jaar met de eindzege tijdens het achttiende Players Championship-toernooi. Een week eerder was de Engelse darter nog van plan om niet mee te doen aan dat toernooi.

“Een week voor dat toernooi moest ik me terugtrekken. Ik had geen geld meer. Zo erg was het.” De manager van Aspinall besloot zijn pupil te helpen om zijn carrière voort te zetten.

“Hij gaf me wat geld om naar Barnsley te reizen. En ik kon hem dat weekend meteen terugbetalen. Van daaruit ben ik doorgegaan”, vervolgde de WK-halvefinalist.

Bijna twaalf maanden later zijn de financiële problemen voorbij. Aspinall haalde de halve finale in Alexandra Palace, wat hem 100.000 pond opleverde. Bovendien won hij dit jaar al de UK Open en US Darts Masters, waarmee hij in totaal 120.000 pond toucheerde.

“Alle geldproblemen zijn nu voorbij. Ik heb vertrouwen en geloof dat ik iedereen kan verslaan. Zes maanden geleden had ik twijfels, maar nu hoor ik bij de beste spelers van de wereld.”

Lucas Peltier/PDC

Foto: Lucas Peltier/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek