Gary Robson neemt het dinsdagavond op tegen de Canadees David Cameron, die in de voorronde eerder verrassend Andy Hamilton vloerde.

Robson kende één van zijn beste jaren ooit op het BDO-circuit en is intussen opgerukt naar de achtste plaats op de wereldranglijst. De Engelsman heeft daar een goede verklaring voor. “Na mijn verlies in de eerste ronde van het WK 2018 tegen Glen Durrant ben ik meteen hard beginnen trainen, dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen want dit jaar bereikte ik maar liefst zes finales.”

‘Big Robbo’ wist zich voor de zeventiende keer te plaatsen voor Lakeside, maar geraakte nog nooit verder dan de kwartfinales. “Ik heb buiten één of twee matchen nog nooit mijn beste niveau gehaald op Lakeside. Toch geloof ik erin dat dit wel eens mijn jaar kan worden. Door dit jaar zoveel wedstrijden te winnen begin ik met enorm veel vertrouwen aan het WK.”

De 51-jarige Engelsman treft in de eerste ronde de Canadees David Cameron. Als ik eerlijk ben had ik verwacht Andy Hamilton te treffen in die eerste ronde. David haalde vorige jaren nooit zijn beste niveau op dit podium, maar tegen Andy toonde hij tot wat hij in staat is.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | |

Schrijver: Bram Coenen