Ronny Huybrechts gooide de wedstrijd van zijn leven in de tweede singlewedstrijd tegen Griekenland op de World Cup of Darts. ‘The Rebel’ noteerde een gemiddelde van bijna 116 in zijn duel tegen John Michael.

Met een 97 finish kwam de 51-jarige Belg op 1-0. Ronny Huybrechts verdubbelde vervolgens zijn voorsprong met een tweede 14-darter. Met een schitterende 11-darter breidde Ronny zijn voorsprong uit naar 3-0. In de vierde leg kreeg de nummer 44 van de wereldranglijst nog de kans om zijn moyenne nog iets oppoetsen, maar zijn pijl op dubbel 16 voor een 12-darter ging mis. Een beurt later vond hij de dubbel met zijn eerste dart en besloot de wedstrijd daarmee met een 13-darter.

Ronny Huybrechts kwam uit op een gemiddelde van 115.62 en daarmee komt hij in de top-20 hoogste gemiddeldes ooit op een televisietoernooi. De Belg deelt de achttiende plek met Phil Taylor en Adrian Lewis, die in het verleden ook een wedstrijd met een moyenne van 115.62 wisten te beëindigen. Ronny wist tevens het Belgische record van Geert de Vos uit de boeken te gooien. ‘Foxy’ gooide een gemiddelde van 113.86 op de Grand Slam of Darts 2015.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek