Royden Lam en Seigo Asada hebben afgelopen weekend de eerste twee toernooien gewonnen op de onlangs opgezette Aziatische Tour van de PDC.

Lam won zaterdag het openingstoernooi na een 5-3 overwinning op Noel Malicdem. Toch werd er na afloop van de partij het meest gesproken over Malicdem. De Filipijn wist namelijk een negendarter te gooien.

Op zondag ging de eindzege naar Seigo Asada. De Japanner kwam in december nog in actie op het WK Darts, waarin hij in de eerste ronde verloor van Rob Cross. Paul Lim haalde tijdens het tweede toernooi de kwartfinale. De Singaporees moest bij de laatste acht hun meerdere erkennen in Pupo Llieh.

In totaal wordt er op zes verschillende locaties gespeeld. In elke speelstad worden twee Pro Tour-toernooien afgewerkt. Vijf van de zes locaties zijn al bekend. De Aziatische Tour brengt in ieder geval een bezoek aan Seoul (Zuid-Korea), Macau (China), Kuala Lumpur (Maleisië), Kobe (Japan) en Taiwan.

Per toernooi wordt tienduizend dollar aan prijzengeld verdeeld. De winnaar krijgt 3600 dollar, het bereiken van de laatste 32 levert vooralsnog 70 dollar op. Met het verzamelde prijzengeld wordt vervolgens een ranglijst gevormd. Deze ranking wordt door de PDC gebruikt om wildcards uit te delen voor de World Cup of Darts en de Shanghai Darts Masters. De top-4 van de Aziatische Tour wordt aan het einde van het seizoen uitgenodigd voor deelname aan het WK Darts 2019.

PDC Asian Tour 2018

Evenement 1 – Zaterdag 10 maart
Kwartfinale

Lourence Ilagan 5-3 Christian Perez
Noel Malicdem 5-2 Benedicto III Ybanez
Royden Lam 5-2 Lihao Wen
Yuya Higuchi 5-4 Yuki Yamada
Halve finale
Noel Malicdem 5-3 Lourence Ilagan
Royden Lam 5-2 Yuya Higuchi

Finale
Royden Lam 5-3 Noel Malicdem

Evenement 2 – Zondag 11 maart
Kwartfinale

Arashi Matsumoto 5-2 Keita Ono
Seigo Asada 5-2 Haruki Muramatsu
Pupo Llieh 5-3 Paul Lim
Hyun-Chul Park 5-2 Benedicto III Ybanez

Halve finale
Seigo Asada def Arashi Matsumoto
Hyun-Chul Park 5-2 Pupo Llieh

Finale
Seigo Asada 5-4 Hyun-Chul Park

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek