Jonny Clayton hoopt dat het rugby-verleden van hemzelf en teamgenoot Gerwyn Price een voordeel kan opleveren voor de World Cup of Darts. De Welshman verkeert zelf in de vorm van zijn leven, getuige zijn eindzege op de Austrian Darts Open.

Daardoor maakt ‘The Ferret’ zijn debuut op de World Cup of Darts. Zijn teamgenoot Price is ook een ex-rugbyer en samen vertegenwoordigen zij Wales op het WK voor landenteams. Clayton is in ieder geval trots dat hij voor Wales mag uitkomen in Frankfurt.

”Dit is een grote eer voor mij. Ik ben trots dat deze kans mij is gegeven. Als we iets moois kunnen neerzetten, dan schrijven wij geschiedenis. Ik heb mijn land vertegenwoordigd in de BDO, maar om dat ook bij de PDC te doen is geweldig voor mij.”

”Outsiders, zoals Wales, hebben in het verleden goed gepresteerd op de World Cup of Darts. Hopelijk kunnen Gerwyn en ik hetzelfde laten zien.”

”Wij kunnen goed met elkaar overweg. Gerwyn en ik hebben veel leuke gesprekken over rugby, omdat wij beiden uit deze sport komen. We hebben buiten het darten om dus ook nog een overeenkomst.”

”Ik heb mijn bijnaam (The Ferret, red.) ook te danken aan mijn rugby-verleden. Mijn positie was scrum-half (soort middenvelder, red.) en toen werd ik bij toeval zo genoemd door mijn teamgenoten, dat is kennelijk blijven hangen.”

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek