Owen Roelofs heeft de finale van het JDC WK bereikt! De 15-jarige Nederlander mag het op 16 december op de PDC WK-podium opnemen tegen Rusty-Jake Rodriguez voor de wereldtitel van de JDC. Ook de andere Nederlanders op het toernooi lieten zich gelden.

Roelofs begon het toernooi fantastisch en werd winnaar van zijn groep. In die groep zat onder andere ook zijn tegenstander in de finale Rodriguez. Vervolgens nam hij het in de knock-outfase op tegen Stephen Sheerin en won nipt met 5-4. In de kwartfinale was Keelan Kay de tegenstander en die wedstrijd ging met 5-2 naar de man uit Ochten. De halve finale werd een Nederlandse ontmoeting tussen Roelofs en Daan Bastiaansen en het werd een ware thriller. De twee waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar niets toe. Alle legs gingen met de darts mee en bij een 4-4 stand begon de beslissende leg. Roelofs kon de tripple in die leg maar niet vinden en Daan liep uit. Op het laatste moment gooide Owen toch nog een maximale score, waarna hij de leg binnensleepte.

Bastiaansen was dus heel erg dicht bij de finale, maar haalde het net niet. Hij werd ook winnaar van zijn groep en won in de knock-outfase van James Beeton (5-2) en Alfie Jacques (5-4) voor hij nipt verloor van Roelofs. Bastiaansen en Roelofs waren niet de enige Nederlandse groepswinnaars. Ook Roy Rietbergen overleefde de groepsfase overtuigend. Hij kwam in de volgende ronde echter tegenover Rusty-Jake Rodriguez te staan en verloor die partij met 5-1. Levy Frauenfelder en Jurjen van de Velde kwamen niet voorbij de groepsfase. Zij werden allebei derde en kwamen dus net te kort voor de volgende ronde.

Bron: NDBDarts.nl

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek