Callan Rydz heeft zondagavond het zestiende PDC Challenge Tour-toernooi van het jaar gewonnen. De Engelsman won in de finale van David Evans.

De darter uit Newcastle speelde in Wolverhampton met gloednieuwe pijlen. Rydz tekende onlangs een contract bij dartsfabrikant Unicorn Darts en hij kreeg afgelopen vrijdag pas de prototypes van zijn nieuwe darts geleverd. De nieuwe pijlen lijken in de smaak te vallen, want naast Evans werden ook onder meer Adam Huckvale, Mark Barilli en Wessel Nijman verslagen.

Het Challenge Tour-circuit staat open voor spelers die meededen aan de Q-School, maar geen Tour Card hebben gewonnen. Op deze tour zijn startbewijzen voor de Pro Tour 2019 en Tour Cards voor 2020 en 2021 te verdienen.

De hoogstgeplaatste spelers op de PDC Challenge Tour Order of Merit komen daarnaast in aanmerking voor de reserveplekken op de Players Championships. De nummer één en twee op de Challenge Tour-ranking krijgen aan het einde van het seizoen een PDC Tour Card aangeboden voor de twee daaropvolgende seizoenen.

Klik hier voor meer informatie over de Challenge Tour.

Kwartfinale
Adam Huckvale 5-1 Steve Hine
Callan Rydz 5-2 Peter Mitchell
David Evans 5-0 Rhys Hayden
Justin Smith 5-3 Kevin Garcia

Halve finale
Callan Rydz 5-3 Adam Huckvale
David Evans 5-1 Justin Smith

Finale
Callan Rydz 5-2 David Evans

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek