Met de uitschakeling van Richard Veenstra zitten er geen Nederlanders meer in het toernooi op Lakeside. De halve finales van het mannentoernooi en de finale van het damestoernooi worden zaterdag gespeeld.

De dag wordt geopend met de finale bij de vrouwen. Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova jagen beiden op een vierde wereldtitel op Lakeside. Dobromyslova was de beste in 2008, 2012 en 2013. Ashton pakte de hoofdprijs in 2014, 2015 en 2017.

De Russin en de Engelse stonden elk nog geen set af dit toernooi en dus kan met recht gezegd worden dat de twee beste vrouwen van het toernooi tegenover elkaar staan in de eindstrijd.

De heren zijn nog bezig met de halve finale. Verdedigend kampioen Glen Durrant treft tweevoudig kampioen Scott Waites. Mark McGeeney speelt tegen Michael Unterbuchner.

Durrant bereikte de laatste vier na een knappe comeback tegen Jim Williams. ‘Duzza’ maakte een 1-4 achterstand ongedaan door twaalf van de dertien resterende legs te winnen. Ook Waites kwam terug van een 1-4 achterstand. ‘Scotty 2 Hotty’ overleefde zelfs zes matchdarts tegen Andy Baetens, alvorens hij in beslissende set toesloeg.

McGeeney en Unterbuchner speelden eveneens negen sets bij de laatste acht. ‘The Gladiator’ boekte een 5-4 overwinning op Wayne Warren, terwijl de Duitse qualifier te sterk was voor Veenstra.

Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Zaterdag 13 januari (vanaf 15:30 uur)
Lisa Ashton v Anastasia Dobromyslova
Glen Durrant v Scott Waites

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Mark McGeeney v Michael Unterbuchner

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek