Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de halve finale van de German Darts Masters. Bij de laatste acht was een sterk finishende ‘Barney’ met 10-8 te sterk voor Gary Anderson.

De 50-jarige Hagenaar was met een finishpercentage van ruim 71 procent dodelijk op zijn finishes en met zes 180’ers verliep het scorend ook aardig. In de zevende leg kwam Van Barneveld voor het eerst op een break voorsprong, maar Anderson wist dankzij een schitterende 132 finish in de tiende leg gelijk te maken.

Met een 12-darter kwam ‘RvB’ echter direct weer een break voor, maar wederom wist ‘The Flying Scotsman’ terug te komen. Met een 15-darter en via dubbel 5 maakte Anderson 7-7 in leg veertien.

Met een 74 finish nam de Schot de leiding over, waarna Van Barneveld een 80 finish gooide voor 8-8. De vijfvoudig wereldkampioen vuurde vervolgens een fantastische 150 finish in het bord om voor de derde keer een break voorsprong te pakken. Driemaal was scheepsrecht, want ditmaal besliste hij wel de wedstrijd. Van Barneveld hield zijn eigen leg via tops en pakte daarmee de overwinning.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek