De PDC maakte onlangs bekend dat het WK-deelnemersveld wordt uitgebreid. Als het aan Martin Schindler ligt, gaat dit ook met de World Cup of Darts gebeuren.

In een interview met The Maximum pleit Schindler ervoor om het deelnemersveld te vergroten van 32 naar 64 landen.

”De ontwikkeling van de World Cup of Darts is geweldig. Het is mooi om te zien dat er ook vrouwen meedoen aan dit toernooi, hetzelfde geldt voor de onbekende landen. Zwitserland heeft zich goed laten zien in Frankfurt, zij hebben een aantal goede spelers en hebben hun deelname verdiend.”

”Echter doen er maar 32 landen mee aan de World Cup of Darts. Misschien gaan dat er meer worden in een paar jaar tijd. Het zou fantastisch zijn als we 64 kwalitatief sterke landen kunnen begroeten op de World Cup of Darts.”

Schindler heeft momenteel tweemaal meegedaan aan het WK voor landenteams. Telkens strandde het avontuur met Max Hopp in de kwartfinale tegen Nederland. ‘The Wall’ had in eerste instantie moeite om zich aan te passen aan het format van de World Cup of Darts.

”Het koppelformat is lastig. Zeker qua tempo, aangezien dit een stuk langzamer ligt. Maar aan de andere kant heeft de opzet ook positieve kanten. Als je niet goed speelt, kan je er doorheen gesleept worden door je partner.”

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek