Martin Schindler is in de bloei van zijn dartscarrière, zo vertelt hij in gesprek met de PDC. Maandag kwalificeerde hij zich voor de finale van het jeugd-WK en de Grand Slam of Darts.

De kleine Duitser heeft dit jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt op de Pro- en Euro Tour. Schindler haalde driemaal de finaledag van een Euro Tour-toernooi en drong twee keer door tot de halve eindstrijd op een vloertoernooi.

”Ik ben in de vorm van mijn leven”, beaamt ‘The Wall’. ”Ik speel fenomenaal dit jaar en hoop daar op voort te bouwen. Het geeft een geweldig gevoel om op dezelfde dag de finale van jeugd-WK en de Grand Slam of Darts te halen.”

”Mijn doel was om tussendoor goed uit te rusten, zodat ik voldoende energie had voor de hele dag. Dat bleek een goede beslissing te zijn. Ik ben erg blij met deze verdiensten en heb gedurende dag geweldig gespeeld.”

Schindler maakt zaterdag zijn debuut op de Grand Slam in Wolverhampton. In zijn eerste poulewedstrijd wacht Stephen Bunting. Later volgen ook nog duels tegen Mensur Suljovic en Scott Mitchell.

”Ik moet mijn kansen pakken, dan kan ik de groep uitkomen. Dat gaat niet makkelijk worden met deze groep”, blikt de 22-jarige Duitser vooruit. ”Mensur is weliswaar de geplaatste speler in deze poule, maar zal tegelijkertijd ook de meeste druk voelen. Iedereen verwacht dat hij doorgaat zonder verlies. Misschien liggen daar kansen voor mij.”

”Bunting en Mitchell hebben in het verleden de Lakeside gewonnen, dus zij hebben meer ervaring dan mij. Als ik goed genoeg scoor, wat ik zeker kan, moet het mogelijk zijn om deze partijen te winnen. Ook dat wordt niet makkelijk, maar ik ga er gewoon van genieten. Ik kijk er naar uit.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek