Roland Scholten heeft het opgenomen voor Adrian Lewis. De 33-jarige Engelsman raakte in opspraak na een incident in zijn duel met Jose Antonio Justicia Perales.

‘Jackpot’ leek Jose Justicia enorm te irriteren tijdens de partij. Lewis haalde diverse trucjes uit de kast om zijn Spaanse tegenstander van de wijs te brengen. Bij het eerste vergrijp (vermoedelijk stampen, red.) keek Perales nog achterom. In het vervolg moest hij er vooral om lachen.

Dat de Spanjaard er zo luchtig mee om ging en goed bleef doorgooien, leidde tot frustratie bij de tweevoudig wereldkampioen. Lewis wist de partij weliswaar nipt met 6-5 te winnen, maar ging daarna gelijk de confrontatie aan met zijn opponent. Een beveiliger moest Lewis weghalen om ergere problemen te voorkomen voor de 33-jarige Brit.

”Wie weet was er nog wel een voorval waardoor Lewis boos werd”, zei Scholten. ”Misschien heeft Justicia hem twee keer tegen zijn schenen geschopt of op een andere manier iets uitgelokt.”

”Je mag elkaar niet aanraken, oké. Maar misschien hebben er dingen zich afgespeeld om Adrian uit zijn spel te halen. Ze spelen in een afgesloten ruimte, daar is geen publiek bij.”

”Ik kan me voorstellen dat je in het heetst van de strijd agressief bent. Je wil natuurlijk de wedstrijd winnen. Maar goed, hij is gestraft en daarmee is de kous eigenlijk af”, was het oordeel van ‘The Tripod’ op RTL 7.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek