Ryan Searle pakte zaterdag zijn eerste PDC-titel door in de finale van Players Championship 3 te stunten tegen Michael van Gerwen.

Het was bovendien de eerste zege van Searle op Van Gerwen. De Britse darter was na een spannende finale met 8-6 te sterk voor de nummer één van de wereld.

”Ik kan het niet geloven. Dat ik in de finale van Michael win, maakt het extra speciaal. Het is een droom. In mijn trainingsruimte heb ik ontzettend veel geoefend en verschillende situaties in mijn hoofd nagebootst. Het spelen van een finale tegen Michael was één van deze situaties. Als je kansen krijgt tegen hem, dan moet je die benutten. Gelukkig heb ik dat gedaan.”

Searle speelde eerder in 2018 een Players Championship-finale tegen Nathan Aspinall, die destijds zijn eerste PDC-titel won. Sindsdien ontwikkelde The Asp zich razendsnel met twee halve finales op het WK en een UK Open-titel.

Die wedstrijd was Searle nog niet vergeten. ”Nathan versloeg mij toen hij zijn eerste Players Championship won en kijk wat hij sindsdien gepresteerd heeft. Misschien kan ik in zijn voetsporen treden”, grapte de verrassende toernooiwinnaar tot slot.

Tags:

Author: Pieter Verbeek