Kirk Shepherd zorgde zaterdagavond voor een enorme verrassing op de Danish Darts Open door Rob Cross in de tweede ronde te verslaan.

Shepherd, die in 2008 tot ieders verbazing de WK-finale haalde bij de PDC, won met 6-4 van de wereldkampioen van 2018. ‘The Martial Dartist’ begon de partij uitstekend met twee breaks in de eerste drie legs, waarin hij onder meer 81 en 78 uitgooide.

Cross sloeg terug met een 11-darter en een 13-darter, maar verprutste vervolgens de mogelijkheid om 3-3 te maken. ‘Voltage’ kreeg 76 niet uit in twee beurten en Shepherd kwam op 4-2. Die break behield de Engelse darter en hij klaarde de klus in de tiende leg met een 14-darter.

”Hier ben ik enorm blij mee. Rob gaf mij een paar legs cadeau, maar dat is niet mijn probleem. Nu heb ik van een wereldkampioen gewonnen”, zei Shepherd tevreden na afloop.

De Engelsman wist dat hij een bijzondere mijlpaal had bereikt door deze overwinning. ”Ik ben nog nooit zo ver gekomen op de Euro Tour. Hopelijk kan ik dit niveau volhouden.”

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek