Fallon Sherrock is één van de speelsters die haar deelname heeft bevestigd voor het dameskwalificatietoernooi voor het WK Darts bij de PDC.

De voormalig finaliste op Lakeside is één van de vijf speelsters uit de top-8 van de wereldranglijst die haar deelname heeft bevestigd. Plaatsing zou een droom zijn voor Sherrock. De 24-jarige Engelse wil graag het vrouwendarts vertegenwoordigen op het WK Darts.

”Ik ben erg enthousiast over het feit dat ik me heb ingeschreven voor het kwalificatietoernooi. Ik kan niet wachten tot de Ladies Qualifier begint.”

”Dit is een unieke mogelijkheid voor vrouwendarts. Ik kon de kans om kwalificatie voor het WK Darts bij de PDC af te dwingen, niet laten lopen.”

”Ik ben goed genoeg om het toernooi door te komen. Het zou een droom en een eer zijn om het vrouwendarts te vertegenwoordigen in Alexandra Palace.”

De Rest of the World Qualifier voor het WK Darts wordt op zaterdag 17 november in Dusseldorf gespeeld. Dit kwalificatietoernooi is open voor speelsters die geen Britse nationaliteit hebben en ouder zijn dan zestien jaar.

Het Britse kwalificatietoernooi vindt plaats in Milton Keynes op zondag 25 november. Voor beide qualifiers wordt geen inschrijfgeld gevraagd.

Het is echter nog niet bekend of er gevolgen zijn voor de dames die meedoen aan het kwalificatietoernooi voor het PDC WK én geplaatst zijn voor Lakeside. Mannelijke darters mochten in het verleden maar aan één van deze twee toernooien meedoen. Ook de NDB heeft hierover nog geen nieuws ontvangen van de BDO.

Tags:

Author: Pieter Verbeek