Fallon Sherrock heeft Glen Durrant een punt afgesnoept in de Premier League Darts. Met hangen en wurgen kwam Duzza in de laatste leg op gelijke hoogte.

Sherrock kreeg een uitnodiging om als Challenger op te treden na haar historische prestaties op het WK Darts. Toen schreef de 25-jarige Engelse geschiedenis door als eerste dame een wedstrijd te winnen op het wereldkampioenschap bij de PDC. De mediahype steeg vervolgens tot ongeëvenaarde hoogte toen de Queen of the Palace ook van Mensur Suljovic won.

In haar WK-wedstrijden maakte de Britse speelster vooral indruk met haar finishes, hetgeen haar donderdag ook goed afging. Scorend was Durrant beter, maar met 6 uit 23 op de dubbels liet de drievoudig Lakeside-kampioen veel kansen onbenut.

Zo miste Duzza vijf mogelijkheden om 4-3 te maken. Dat leverde vervolgens een break op voor Sherrock, die de dubbel 9 wist te raken. Met een sterke leg in twaalf pijlen verdubbelde zij daarna haar marge.

Durrant kreeg in de tiende leg de kans om de break weg te poetsen, maar faalde driemaal vanaf dubbel 16. Opnieuw was Sherrock er als de kippen bij om te profiteren en zij gooide 46 uit voor 6-4. Toch slaagde Durrant er nog in om een punt over te houden aan dit duel. Met twee 15-darters op rij dwong de darter uit Middlesbrough een gelijkspel af.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder het speelschema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Premier League Darts 2020

Donderdag 13 februari
Motorpoint Arena, Nottingham

Rob Cross (94.71) 7-5 (95.48) Nathan Aspinall
Gerwyn Price (98.11) 6-6 (101.71) Michael Smith
Gary Anderson (95.58) 6-6 (88.72) Peter Wright
Glen Durrant (92.21) 6-6 (87.36) Fallon Sherrock
Daryl Gurney v Michael van Gerwen

Tags:

Author: Pieter Verbeek