Fallon Sherrock beleeft deze coronacrisis met nog meer angst dan anderen, de 25-jarige Engelse heeft immers een nierprobleem en behoort daardoor tot een risicogroep.

“Ik durf zelfs niet meer te gaan winkelen, daarvoor stuur ik mijn moeder of zus op pad”, aldus Sherrock bij The Telegraph. “Eén keer ben ik toch zelf geweest maar dan had ik een sjaal rond mijn gezicht gewikkeld en veel afstand gehouden van andere mensen.”

Sherrock heeft daarbuiten ook nog de zorgen om haar vijfjarig zoontje Rory. “Hij heeft autisme en voor hem is het heel moeilijk om met deze situatie om te gaan. Hij is gebaat bij veel routine en dat valt nu natuurlijk voor een groot stuk weg. Gelukkig begin hij zich stilaan aan te passen aan de nieuwe situatie.”

Normaal gezien zou nu voor de Engelse een drukke periode volgen met tal van invitatietoernooien. “Ik maak dan maar van de gelegenheid gebruik om extra hard te trainen. Mijn zoontje begint stilaan ook interesse te krijgen in het darten en gooit zelfs geregeld een pijltje mee.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Bram Coenen