Fallon Sherrock is vijfde geworden bij een verkiezing voor beste Britse vrouwelijke sportmoment ooit. De verkiezing werd georganiseerd door BBC Sport.

Sherrock zorgde in december voor een enorme mediahype nadat zij als eerste vrouw erin slaagde om een wedstrijd te winnen op het WK Darts bij de PDC.

De 25-jarige Engelse gaf haar zege op Ted Evetts vervolgens een schitterend vervolg met een overwinning op Mensur Suljovic. De Queen of the Palace werd daarna in de derde ronde uitgeschakeld door Chris Dobey.

De eerste plek ging naar Jessica Ennis-Hill, die tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 atletiekgoud pakte voor Groot-Brittannië. Dat mocht de pret echter niet drukken bij Sherrock, die al enorm trots was op haar nominatie.

”Ik vind het al een enorme eer om bij de genomineerden te horen. Daar ben ik enorm trots op. Darts wordt vooral door mannen gedomineerd. Het was mooi om als vrouw de mogelijkheid te krijgen om op het WK Darts te spelen. Om vervolgens van een man te winnen had ik altijd al van gedroomd. Het heeft mijn leven compleet veranderd. Ik zou het een geweldige ervaring vinden om terug in de tijd te gaan en het opnieuw te beleven”, vertelde ze aan de BBC.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek